Totalul afișărilor de pagină

joi, 17 mai 2012

Pictura pietre


   Pentru ca am fost foarte bucuroasa de cum mi-a iesit ciuperca de gradina reconditionata, m-am gandit sa pictez si statuia cumparata de parinti mei de ceva vreme care a fost uitata intr-un colt ascunsa. Am folosit culori acrilice si o culoare aramie cu reflexii metalice.

imagine initiala
   Initial mi s-a parut urata, lipsita de viata dar pe masura ce ii adaugam culoare parca se inviorea. Astazi i-am redat un loc in fata. 



Placinta cu mere

Placinta cu mere

  • Pentru coca avem nevoie de:
2 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
6 linguri lapte
500 gr faina
1 praf de copt
 zahar vanilat
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
 1 kg mere
 5-6 linguri zahar 
 2 linguri de gris
 scortisoara
  zahar vanilat
 
   Se freaca ouale cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, laptele, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin si se framanta pana se obtine o coca omogena.
  Coca obtinuta se imparte in doua parti. Prima parte din coca obtinuta se aseaza pe o foaie de copt si se presara gris in ploaie ( grisul absoarbe sucul merelor). Se rad merele iar apoi se iau in mana si se strang foarte bine sa iese sucul. Amestecam apoi merele scurse bine cu zaharul, scortisoara si grisul.
   Se pun merele peste foaia din tava. Coca ramasa se intinde cu sucitorul si se aseaza peste merele din tava.
Se bate un ou si se unge coca, apoi cu furculita se face forme si se inteapa din loc in loc. Tava se pune in cuptorul incins pana se rumeneste la exterior. Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam 30 minute apoi o portionam. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
   Pentru ca a mai ramas putina coca m-am gandit sa fac si niste fursecuri. Coca am intins-o bine cu sucitorul si am modelat-o cu ajutorul unor forme gasite prin bucatarie, apoi le-am dat la cuptor pentru cateva minute. Fetita mea a fost foarte incantata de ele si au mers de minune cu lapte.

miercuri, 16 mai 2012

Reconditionarea ornamentelor de gradina


   Astazi fetita mea se juca prin gradina bunicilor si s-a impiedicat de o ciuperca pusa ca ornament, lucru ce mi-a atras atentia pentru ca era destul de stiarsa si m-am gandit sa o readuc la viata. Initial am curatat-o bine cu un smirglu apoi am spalat-o, iar in final am colorat-o cu ajutorul culorilor acrilice.

ciuperca initiala - vedere din fata
ciuperca reconditionata
ciuperca initiala - vedere de sus



marți, 15 mai 2012

quilling 3d

   Azi am realizat un nou cos din hartie, un cadou promis de ceva vreme si in sfarsit finalizat.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...