Se topeste o ciocolata pe baie de aburi (bain marie). Avem nevoie de doua vase de diferite marimi, vasul mai mare se pune direct pe foc cu putina apa in el, iar cel mai mic se aseaza deasupra acestuia. Vasul mai mic nu trebuie sa atinga apa, scopul este sa se incalzeasca numai de la aburi.
Ciocolata taiata marunt se pune in vasul de pe aburi si se amesteca mereu.
Ciocolata topita se lasa sa se raceasca apoi de ia un balon de calitate si se da prin ciocolata, apoi se da la congelator pentru ~ 1 ora apoi se sparge balonulIdee inspirata de pe site-ul : www.sprinklebakes.com/2010/01/chocolate-chai-cups-and-tutorial-how-to.
Cupele de ciocolata rezultate se pot umple fie cu o crema de vanilie, cu o budinca, frisca sau chiar inghetata. Se pot adauga fructe, in cazul de fata - jumatate de piersica din compot.
Trucuri petru topirea ciocolatei :
- la topirea ciocolatei folositi ochiul cel mai mic de la aragaz
- cand auziti ca fierbe apa din primul vas ridicati vasul si amestecati, apoi puneti din nou pe foc pana se topeste de tot ca ciocolata sa nu atinga temperaturi prea mari
- pentru ca decoratiile din ciocolata sa aiba luciu, adaugati cateva picaturi de ulei la ciocolata topita
- pentru decoratii si forme/matrite utilizati doar ciocolata de menaj sau cu continut de grasimi vegetale ca sa iasa usor din forma si sa aiba o textura tare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu