- Pentru coca avem nevoie de:
2 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
6 linguri lapte
500 gr faina1 praf de copt
zahar vanilat
- Pentru umplutura avem nevoie de:
1 kg mere
5-6 linguri zahar
2 linguri de gris
scortisoara
zahar vanilat
Coca obtinuta se imparte in doua parti. Prima parte din coca obtinuta se aseaza pe o foaie de copt si se presara gris in ploaie ( grisul absoarbe sucul merelor). Se rad merele iar apoi se iau in mana si se strang foarte bine sa iese sucul. Amestecam apoi merele scurse bine cu zaharul, scortisoara si grisul.
Se pun merele peste foaia din tava. Coca ramasa se intinde cu sucitorul si se aseaza peste merele din tava.
Se bate un ou si se unge coca, apoi cu furculita se face forme si se inteapa din loc in loc. Tava se pune in cuptorul incins pana se rumeneste la exterior. Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam 30 minute apoi o portionam. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Pentru ca a mai ramas putina coca m-am gandit sa fac si niste fursecuri. Coca am intins-o bine cu sucitorul si am modelat-o cu ajutorul unor forme gasite prin bucatarie, apoi le-am dat la cuptor pentru cateva minute. Fetita mea a fost foarte incantata de ele si au mers de minune cu lapte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu